"Кой е човекът? През 2013-та пише, че Борисов е мутра, през 2014-та преговаря да му стане министър...", този въпрос отправи чрез пост в личния си фейсбук профил политическият анализатор Кристиян Шкварек.

Освен това Кристиян Шкварек с няколко факта даде и отговор на питането му. От думите му стана ясно, че отговорът на въпроса "Кой е човекът?" е... Христо Иванов.

Ето какво написа Кристиян Шкварек (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Понеже феновете на Демократична България изписаха доста през последните дни по адрес на Даниел Митов - какво му било мнението за Борисов преди 10 години, какво му било CV-то, какви са му принципите и тн., бих желал да ги питам:
Кой е човекът, който....
- през 2013-та пише, че Бойко Борисов е мутра
- през 2014-та преговаря с Бойко Борисов, за да му стане министър в кабинета
- в момента твърди, че е знаел, че Бойко Борисов няма да допусне реформа на прокуратурата (защото е мутра). Тоест е станал негов министър въпреки това, с предизвестен край
- признава, че е учaствал като фигурант в ПР-а на Бойко Борисов по време на заседанията на Министерски съвет (тоест в ПР-а на мутра, по неговите предишни към онзи момент думи)
- знаел, че Меркел спира съдебната реформа, но се надявал на подкрепа от там. Надява се и сега.
- преди изборите не отричаше коалиция с Цветан Цветанов, когото също е наричал мутра.
- твърди, че държавата е превзета от мутри и трябва да ги изритаме. В момента не отрича коалиция със Слави Трифонов, който категорично няма и никога не е имал общо с мутрите.
- до 2013-та няма данни за сериозно CV - нито в кантори, съд, прокуратура, банки или големи компании. Но има много сериозно потекло, обвързано с БКП. Тези...които докараха мутрите.
- от 2015-та до 2021-ва не беше нито министър, нито народен представител, нито практикуващ юрист и не знаехме какво работи. НПО-то му, обаче, на няколко пъти получи солидни грантове, които задължително идват без каквито и да било зависимости!

Та, кой е човекът и как се вписва всичко това в иначе така строгите ви спрямо другите критерии за политически морал, последователност, прозрачност, декомунизация, независимост и CV?".

Понеже феновете на Демократична България изписаха доста през последните дни по адрес на Даниел Митов - какво му било...

Публикувахте от Кристиян Шкварек в Вторник, 20 април 2021 г.