Писателят Христо Стоянов написа критичен пост към Слави Трифонов. Повод за недоволството му стана мажоритарния вот. 

Припомняме, че по-рано тази седмица зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обяви, че от партията се отказват да прокарат мажоритарното гласуване в рамките на този парламент.

НЕ МОЖЕ МИНОРНО НАСТРОЕН ЧАЛГАР ДА ГЛАСУВА МАЖОРИТАРНО

Ама и на какъв народ само попаднаха. И защо трябва да се учудваме. Народ, който някога е тръгнал след свинар не може да не хване пътя и след чалгар. И ми иде да му кажа на този мой народ: "Не всичко, което грухти, става за ядене. Но всичко, което грухти замърсява околната среда"... И сега какво - ще викаме пак пожарникаря да пусне шланга да измие позора. Бойко четял "Винету".

А защо никой не попита Слави какво чете. Та той със сигурност не е прочел и това, което е написал. Дори постовете във фейсбук със сигурност са от сценаристите. И как ще излезе на трибуната, като няма аутокю пред себе си. Или ще се взира в очите на Радев да прочете какво е написано в тях... Ами, да му кажа - в очите на Радев има неточни цитати от Гьоте. А нали знаем какво са правили немците по негово време - разговаряли са още с конете си...

И дали Слави Трифонов въобще знае кои са братята Кирил и Методий и колко века - поне седем след братята - Карл V - е разговарял с конете си. Но това и обикновеният български машинен гласоподавател не знае. Както и не знае, че Слави Трифонов не иска вече мажоритарен вот, тъй като дълбоко лиричната му чалгарска душа вече изцяло и минорно настроена...", написа той.

 

НЕ МОЖЕ МИНОРНО НАСТРОЕН ЧАЛГАР ДА ГЛАСУВА МАЖОРИТАРНО Ама и на какъв народ само попаднаха. И защо трябва да се...

Posted by Христо Стоянов on Sunday, 18 April 2021