Час преди началото на преговорите между Централната избирателна комисия и фирмата Сиела Норма, от компанията представиха становище по процедурата за доставката на допълнителни 1500 машини, пише БНР.

Провокирани от твърденията, че извиват ръце, в писмо до медиите от „Сиела Норма“ съобщават, че прогнозните разчети на компанията за стойността на обществената поръчка за доставка на нови 1500 машини и всички услуги, включени в нея от страна на Централната избирателна комисия, значително надвишават предложения бюджет от 6,5 милиона лева.

Изискването, освен доставката на машините, да се осигурят и дейности по обслужването, което многократно надвишава услугите, които са извършени на предходните парламентарни избори, а в същото време и забавянето на процедурата, с всеки изминал ден води до повишаване на себестойността на устройствата и услугите - съответно на крайната цена.

Скоро ще стигнем до момент, в който на каквато и да е цена „Сиела Норма“ ще бъде в невъзможност да изпълни всички дейности по поръчката, посочват от компанията.