Симпатизантите на ГЕРБ в Ловеч посрещат Бойко Борисов. Водач на листата в региона е бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков.

Гражданите посрещнаха лидера на ГЕРБ с аплодисменти.

Срещата откри кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Тя припомни, че точно преди година лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов без всякакви основания е бил арестуван. После премина към резултатите от управлението на ПП.

"Кметовете бяха натикани в ъгъла. Криза в икономиката, финансите, политиката. Успяха да ликвидират всякакво доверие в нашето общество. То стана болно. Кой може да го излекува, кой има тези кмества? Г-н Борисов, нашият лидер, и политическа партия ГЕРБ. На 2 април трябва да направим отново България стабилна държава", каза тя в словото си.

„Същият цинизъм, който го е имало преди, има го и сега. Нищо не се е променило - от времето на Мирчо Спасов до Бойко Рашков. Трябва да си лош човек, да си вътре мръсен в душата. Да си празен. Там, дето си дал да ти ядат прасетата, да го наричаш Слънчев бряг. Все едно са на курорт“, заяви на събирането лидерът на ГЕРБ.

Като станах главен секретар, една мъка на майка ми – да види как е загинал най-скъпият й роднина, който е бил кмет тогава. Чак тогава можех да намеря в затвора смъртния акт. Тогава бяха писали, че е умрял от червения вятър. Това е всичко различно от нашия морал, принципи и разбиране за приятелство между хората“, разказа той.

Нашето младо поколение не знае тази мракобесна фигура Мирчо Спасов, не знае Кацамунски, не знаят такива имена. Това трябва да е в паметта ни, защото методите и разбирането им да унижат са същите. Умрял от червен вятър, умрял на Слънчев бряг. Умрял, това е било времето“, каза той.

„Да го направим така – за Хемус поне съм им благодарен, че в един момент инвестираха средства да я запазят да не падне, защото това са 27 огромни мостове“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Докладът отрази реалното положение на държавата. МФ го разказа. Ники Василев разкри какво е реалното положение на дълга. Никой обаче не го показа“, каза Борисов.

„Когато станах премиер София нямаше спортна зала. Пловдив нямаше спортна зала. Русе нямаше спортна зала, Варна имаше спортна зала, която висеше. Господ ни е спасил. Там се събираха на волейболни мачове по няколко хиляди души. Отпуснах пари да я ремонтират отвън. Като й направиха обследването, се оказва, че носещите колони висят във въздуха, а под тях има 9 метра вода“, каза Борисов.

„Нямаше да има оцелели – наново направихме цялата зала“, подчерта той.

Това, че оцеляхме през последните две години е божа работа. Брутално се отнасяха с нас. Силата е нашата слабост – прекалено сме силни. Много са хората, които ни вярват, а и те не могат да боядисат това, което сме направили“, каза Борисов.

„Шишков, като е взимал ядки, не видя ли, че при Казичене няма маркировка, не е ли видял какви са мантинелите, месеци там след удара с мигранти, не е ремонтирано. Той обаче иска да се заяжда и да омаловажи това, което сме направили. Хората обаче могат да сравняват“, каза  той.

„Асен Василев казва – хората живеят по-добре. Ако кажете така, повече няма да ме видите. Кой от вас живее по-добре сега и е по-доволен от последните две години. Не ви ли обраха с по лев на всеки литър бензини нафта. Когато си отидоха, цените тръгнаха надолу. Вашите парични обаче отидоха при Путин“, каза още Борисов.

„Василев е бил в централата на Лукойл като вицепремиер“, подчерта дебело Борисов.

„Като си правя ретроспекция на живота – какви глупости съм правил на 20-30-40 години, пък и по-късно. Важно е в една партия да има баланс дори и във възрастта, защото това я прави стабилна, но и я подмладява“, каза той.

 Борисов припомни, че когато е избран 2009 година е хванал гръцката криза, но е преодолял всичко. „Така се справихме и с последвалата миграционна криза. Даваха ни за пример“, каза той.

„После ни сполетя ковид кризата. Успяхме да прекараме България по възможно най-лекия начин да мине“, каза той.

Борисов бе категоричен, че няма да подкрепи закони, които да ощетят бизнеса.

Според него Велкова иска да свърши работата на Асен Василев, като обложи еднократно всеки бизнес и фирма. Няколко милиарда искат дави вземат още през данък, за да запълнят дупката. И какво излиза – уж са увеличили пенсиите, а инфлацията ги изяде, а сега искат и децата на пенсионерите, които работят, да им оберат паричките. Кои ще пострадат – белите и прозрачни фирми“, каза той.

Борисов се закани, че няма да позволи да има удар по туризъм, фитнеси и ресторанти.

„Знаем как да направим нещата. Трябва ни много голяма подкрепа от вас обаче. Иначе ние пак ще теглим България напред, а тези отзад само ще дрънкат и ще говорят глупости“, каза той.

Според него войната ни спасява в момента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук