Министри от сегашното и предишното правителство на Борисов ще бъдат извикани за обяснения пред КПКОНПИ във връзка със строителното разрешение, което получи фирма "Артекс". Това научи БЛИЦ от три независими източника.
Строителната компания доби печална слава след гръмването на скандала за апартаментите на властта.

Очаква се министрите да дадат разяснения около зелената светлина, която държавата е включила за подновяване на изтеклото през 2017 година разрешително на "Артекс".

Освен министрите, пред комисия "Антикорупция" ще се изправят и няколко високопоставени държавни чиновника. Единият от тях е Валентин Йовев, който е зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Борисов 3".
 

Валентин Йовев

От КПКОНПИ са изискали всички необходими документи, за да се изясни дали политиците, които са купували апартаменти от "Артекс" са нарушили закона.

Първите, които си подадоха оставките след разкритията за имотите бяха Цецка Цачева, Ваня Колева и Цветан Цветанов.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се изказа рязко и категорично срещу небостъргача "Златен век".

В момента продължават споровете дали разрешителното за строежа на "Златен век" още е в сила. "Сградите, които не се вписват с общата среда и пречат - включително на движението, нямат място в столицата", заяви Фандъкова в коментар за казуса с небостъргача. И обясни, че лично тя е настояла главният архитект Здравко Здравков да не удължава срока на разрешителното на "Артекс". 

Ивайло КРАЧУНОВ