В Стара Загора при специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението около 20.00 часа снощи в кв."Лозенец" са заловени непосредствено след закупуване на около 2 грама кафяво прахообразно вещество (реагиращо на хероин) Г.Н. (20) и С.А. (24) от Стара Загора и дилъра - Д.П. (28) от Стара Загора, съобщиха от МВР.
При последвалото претърсване в дома на Д.П., в момент на покупко-продажба на кафяво прахообразно вещество са заловени доставчиците на наркотика – К.А. (22) и Р.Д. (33) – и двамата от Нова Загора и 48-годишния купувач - Л.А. от Стара Загора. Иззетото вещество е еквивалент на около 120 дози и при проведения полеви наркотест е реагирало на хероин.
При задържането Д.П., К.А., Р.Д. и Л.А. са оказали яростна съпротива, което е наложило употребата на физическа сила и помощни средства. Всички са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 
На 15 декември в Бургас са задържани 19 годишният Д.Н., криминално проявен, заподозрян в разпространението на наркотични вещества. След получено разрешение от Бургаския окръжен съд е извършено претърсване в дома му, където са намерени 19 дози хероин. С прокурорско постановление младежът е задържан за 72 часа, като на 16.12. е постановена постоянна мярка «задържане под стража». 
Около 15.30 ч. вчера по сигнал служители от Пето РПУ в Бургас са извършили проверка на хотелска стая в частен хотел в комплекс «Лазур», където са открили и иззели бяло прахообразно вещество, реагирало при извършения полеви наркотест на амфетамин, и найлоново топче с бяло прахообразно вещество, реагирало на полевия тест като кокаин. Предстои назначаването на експертизи за точното тегло на намерените наркотични вещества.
В хотелската стая са били 28-годишният К.Г., 35-годишният А.М., 19-годишната П.А., 18-годишната З.К. и три непълнолетни момичета /двете от тях на 17 години, а едното на 14 години/, всички от Бургас. /БЛИЦ