Това някаква игра, машинация, с цел да се манипулират хората чрез медиите. Така Илиян Георгиев, вуйчо на убития в Борисовата градина Георги Игнатов, коментира в предаването „Часът на Милен Цветков“ изненадата от съдебното заседание в петък. Както БЛИЦ съобщи, братът на сочения за убиец Йоан Матев – Марсел Матев, внезапно сне показанията си.
 

„Безсмислено е да се говори, че това би могло да повлияе по някакъв начин а делото. Има толкова много доказателства“, посочи Георгиев.
 
„Човек би се досетил, че брат му, под влияние може би на родителите му, ще се отрече или няма да иска да свидетелства“, предположи той.
 
„Има тонове косвени доказателства, които са на ръба на преките доказателства. Това, че не е заснет директно как извършва престъплението,  не означава, че не го е извършил“, допълни Георгиев.

„Ние знаем, че така ще се развият нещата. Това е нормално, това се очакваше“, каза той.
 
Георгиев разкри какъв, според него, е мотивът на Йоан да убие Георги: „За мен мотивът е психопатия. Йоан Матев за мен е психопат. Той не е изпитвал никакви угризения, той до ден-днешен – показва даже в съда, той се усмихва. За него може би това е продължение на някаква игра… Нямам представа точно как разсъждават психопатите“.
 
Той изказа своята версия за случилото се Борисовата градина: „Просто моят племенник там е бил. Могло е да бъде друго дете, няма значение кой. Йоан Матев в този ден просто е изпитал силна нужда да убие някой. И просто Гого е бил там“.
 
„Аз вярвам, че Йоан Матев ще бъде осъден. Аз не виждам как няма да може да бъде осъден““, добави вуйчото на Георги.
 
Той изтъкна, че Марсел Матев е само един от 25 свидетели по делото.
 
Стоянка Маркова, един от адвокатите на Йоан Матев, се включи в предаването и обясни: „Неговите (на Марсел) свидетелски показания няма да могат да бъдат кредитирани“.
 
„От днешното съдебно заседание става видно нещо много важно – не е извършено разпознаване на лицето Йоан Матев като извършител на деянието по реда на НПК“, допълни тя.
 
Маркова разкри още, че свидетел по делото – съученик на Йоан, е искал среща с майка му– Сребрина Гаджева, две седмици преди заседанието. Той ѝ се обадил и ѝ казал: „Хора сме, айде да се видим, да се поговорим, ако можем да си помогнем“. Гаджева, по съвет на адвокатите си, отказала.