Само един от двамата арестувани миналата нощ при акцията в пловдивското село Желязно, остава в ареста. Това е Ибрахим П. 34-годишният мъж е от София и е познат в ъндърграунд средите с прякора Лъчо.

По информация на наши източници Ибрахим се срамувал от мохамеданското си име и за това настоявал да го наричат Лъчо.

Той според разследващи е единият от тарторите на организираната банда, която полицаите от Пловдив разбиха миналата нощ, откривайки супер модерна фабрика за производство на нелегални цигари.

Издирват се още четирима бандити. Единият от тях е украинец и е вторият от босовете на престъпната група.    
                                      
Припомняме, че полицията разкри организирана схема за нелегално производство и разпространение на тютюневи изделия. В хода на проверка служител на РУ Труд се натъкнал на нелегална фабрика в село Желязно.

В производствената база била монтирана модерна поточна линия, снабдена с машини от най- висок клас.

Открито е специално обособено помещение за предварителна обработка и рязане на тютюн, множество кашони с надпис „Филтър“, картонени изрезки за цигари Марлборо и голямо количество листове за опаковки. 

Фабриката е трябвало да работи при строга конспиративност и структурираност. За бъдещите работници в нея са били осигурени условия за бита - спално и сервизно помещение.

За да не бъде забелязана, сградата била изолирана, открито е и обособено помещение, изградено от термопанели снабдено с локален генератор. Работата по документиране на случая продължава под надзора на прокуратурата.

Машините във фабриката са били супер модерни, стрували са между 2 и 3 милиона лева. Както първо БЛИЦ съобщи, бяха арестувани двама души, от висшия ъндърграунд в страната.

В последствие за 72 часа в зандана остана само Ибрахим П. - Лъчо. Досието му сочи, че има криминални прояви - за хулиганство и за трафик на хора. За последното е лежал в затвора година. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ