Да предположим, че вие сте семейство от двама възрастни и двама разнополови тийнейджъри, а с малко повече късмет ви предстои съвместна почивка през лятото. Дори нечетящите през годината намират време за книга по време на ваканцията, така че  ето какво препоръчваме за вашия малък отбор.

Всички обичат кримки и има една, за която може и да се изпокарате, но спокойно - кратка е и се чете на един дъх, така че няма да се чакате много. „Игра за петима“ на Марко Малвалди ще ви пренесе в курортно градче на красивата Тоскана, а заплетената криминална история ще успее да ви изненада и да ви разсмива в същото време.
 



Ако мъжката част от семейството обича да гледа сериала за шериф Лонгмайер, сигурно ще хареса и „Студено ястие“ от Крейг Джонсън – вдъхновител на тв-поредицата за шерифа от Уайоминг и неговия партньор индианец. И понеже шерифът се превърна в супер герой, а книгата предлага и неизбежната за всеки истински трилър любовна история, книгата може да допадне и на нежния пол.
 



По-подходяща за жени е „Всичко, което не ви казах“от Силест Инг – както тийнейджърки, така и майки. Също литературен трилър, книгата разказва история, в която родители и тийнейджъри са главните действащи лица, а покрай криминалната интрига казва и много човешки неща за взаимоотношенията в тази трудна възраст.
 



Истинска любовна история, основана на действителни събития, разказва и книгата „Утринна треска“ от унгареца Петер Гардош - книга, която допада на всички възрасти и при това може да е доста възпитателна за най-младите.
 


И накрая – нещо само за тийнейджъри. Романът „№9“ от младата инструкторка по йога Нора Пенчева е точно за тях. Светът на плеймейтки и баровци се пресича със света  на осакатено от рядка болест момиче. Внимание! Има нецензурен език. Но спокойно – общото послание е морално и романтично, а накрая любовта и доброто побеждават.
 



Всички книги могат да бъдат поръчани с безплатна доставка от сайта на издателството: www.avliga.bg.