Вижте как да приготвите тази вкусна постна гозба.

Чуден пай с тиква! Приготвя се за минутки, а крайният резултат... СНИМКИ

Необходими продукти:

1 кг картофи

1 домат или от 250 мл доматено пюре

1 глава лук

1 морков

1 стрък целина

1 ч.л. червен пипер

1/4 ч.л. черен пипер

60 мл слънчогледово олио

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. сминдух

сол на вкус

магданоз за поръсване

2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Обелете и измийте картофите, нарежете ги на едро. Обелете домата и го настържете. Нарежете целината на много ситно, а моркова на колелца или полумесеци. Нарежете лука на ситно.

Загрейте олиото в подходяща тенджера и изсипете първо нарязания лук, моркова и целината. Пържете около минута. След това прибавете червения пипер и веднага след него настъргания домат. Разбъркайте и пържете още около две минути.

Прибавете картофите и отново разбъркайте. Добавете черния пипер, сминдуха и чубрицата.

Залейте всичко с вода, колкото да се покрият зеленчуците.

След като яхнията заври, намалете силата на котлона и я оставете да къкри под капак.

След като картофите омекнат трябва да сгъстите гозбата. За целта размийте брашното в малко вода и го прибавете към къкрещото ядене с разбъркване. След като яхнията отново заври изчакайте 2-3 минути.

Поднесете със ситно нарязан магданоз и мариновани люти чушлета по желание.