Кирил Петков и Асен Василев, станали известни напоследък в социалните мрежи като „Киро и Кокорко“, едва онзи ден обявиха официално, че влизат в политиката и щели да „оправят“ България за 4 години, а вчера вече запяха старата песен на кръга „Капитал“ за Делян Пеевски.

На принципа нещо да се каже по адрес на бившия депутат, няма значение вярно или невярно, конкретно или неконкретно, в предаването по бТВ „120 минути“ Асен Василев заяви, че щели да работят с ДПС в новия парламент, но ако тази партия признаела, че Пеевски е „просрочил няколко закона“.

Двамата „оправачи“ явно съвестно са чели „Капитал“ на ментора си Иво Прокопиев, защото в последното десетилетие дъвката „Пеевски“ се джвакаше всеки ден от медиите на разградския олигарх, и то винаги манипулативно, винаги с недомлъвки, винаги „то така се говори“, винаги „Пеевски е свързван с...“. В крайна сметка тази дъвка даде резултат, защото Пеевски накрая беше санкциониран по „Магнитски“ и то със същите мантри и доноси – някой нещо правел, ама какво, не е ясно, участвал бил в корупция, ама доказателства няма.

Какви закони е „просрочил“ този път бившия депутат от ДПС, Асен Василев не счита за нужно да обяснява, нито да влиза в конкретика. За какво му е тя? Няма нужда да се опровергава сам, защото такива закони естествено няма. Смешното е, че финансов министър с диплома от Харвард може да бърка „нарушение“ с „просрочване“, но освен с непознаване на българския език, това лесно може да се обясни и с пълна некомпетентност.

А защо нападат ДПС новите „политици“, не е трудно да се досети човек. От партията искат доказателства за вината на Пеевски, сезират европейски институции и държавни органи в Америка, както и посочват конкретните виновници за подвеждането на американските ни партньори – кръгът „Капитал“, лобисти и НПО-та, свързани с Прокопиев.

Затова е и целият напън на „харвардците“ да спре говоренето по темата „Магнитски“, защото накрая може да лъснат нелицеприятни факти кой точно е писал доносите против Пеевски и дали същият олигархичен кръг в крайна сметка не стои и зад политическия им проект.