Красимир Горсов, баща на пострадалата от катастрофата с фигуриста Максим Стависки Мануела Горсова, си е купил "Мерцедес А-160" по време на лечението на дъщеря му.
Колата е взета на лизинг, като до този момент е платена вноска от 4000 лева. Това каза днес пред журналисти магистратът Димитър Петров, който е прокурор по делото срещу Красимир Горсов за злоупотреба чрез хазарт със средствата за лечение на пострадалата.
Днес Софийски районен съд отложи делото, тъй като подсъдимият, който е нередовно призован, не се яви в залата. На Красимир Горсов са изпратени призовки на адреса в София, където той е живеел под наем, както и на адреса му във Велико Търново. В залата днес не се яви и майката на пострадалата Мануела, Даниела Горсова, която бе редовно призована. Съдът отложи делото за 28 април тази година, като ще изпрати специално съобщение до майката на Мануела, че дъщеря й може да се включи като ищец срещу татко си.
Красимир Горсов е обвинен, че е действал против законните интереси на дъщеря си. Момичето изпадна в кома през лятото на 2007 година след катастрофа, причинена от Максим Стависки. Тогава за лечението му бяха събрани 270 000 лева. Но телевизионно разследване показа как бащата харчи тези пари за хазарт. Според обвинението са изчезнали 132 000 лева, като гражданските искове ще бъдат на същата стойност. По време на разследването Горсов сам си призна, че е играл хазарт с парите и е губил. Крупиета, които са били разпитвани в досъдебното производство, също потвърждават това. Ако бъде признат за виновен Красимир Горсов може да лежи в затвора до 5 години.
Милан Николов, БЛИЦ