Цялата покъщнина на Апостол Сотиров, който се опита да се самозапали пред прокуратурата в Пловдив, бе струпана на камара от 10-тина хамали вчера пред дома му в пловдивското село Ягодово. Отвън бдяха четирима полицаи.
Влизам във владение, всичко е законно, каза новият собственик на 2-етажната сграда с двор от 600 кв. м Радослав Керанов.
Апостол Сотиров, който я е строил през 1960 г., не присъстваше на изнасянето на покъщнината му. "В Габрово съм, пътувам за Ловеч. Това е абсолютно незаконно. Още в понеделник ще съдя съдия-изпълнителя", закани се бившият кандидат-кмет на селото. Адвокатът му Иван Колев пък обясни по телефона, че е в Хасково.
"Призовкарят е идвал многократно до дома на Сотиров, който отказвал да вземе известието. По новия ГПК подписът на връчителя е достатъчен, за да се счита лицето за редовно призовано", обясни съдия-изпълнителят Марияна Обрейкова. Сотиров преди 20 дни чул, че го търсил призовкар, който казал, че на 6 февруари ще го гонят. Ягодовецът твърди, че ипотекирал къщата си през 2003 г. в заложна къща срещу 3300 лв. Оттам го измамили, като го накарали да подпише нотариален акт за прехвърляне. "Нямам нищо общо със заложната къща. На 3 април 2004 г. при нотариус аз и Сотиров подписахме договор за покупко-продажба. Данъчната оценка бе 3300 лв., платих за имота многократно повече", каза Радослав Керанов.
/БЛИЦ