Перник влезе от криза в криза. Изграждането на водопровода към града е на финалната си права. Към момента съоръжението се обеззаразява. Уверението на фирмата-изпълнител е, че от другата седмица ще черпим вода от водопровода от Мало Бучино и така ще минем на лек нощен режим.


Това заяви пред bTV кметът на Перник Станислав Владимиров. 

Обезпаразитяват новия водопровод към Перник"Днес водата ще бъде пусната към 10 часа. Изпитанието е трудно – ВиК дружеството увеличи часове на ползване на вода през деня.

В момента новото на язовир "Студена" е 8 млн. кубика", коментира пернишкият кмет предизвикателствата пред гражданите в условия на коронавирус. 

"Притеснителното е, че министър Емил Димитров не разбра от кого и какво разрешително трябва да иска – той не разбра, че ВиК дружеството не общинско, не разбра и защо "Студена" се изпуска от главния изпускател.

Все притеснителни неща от държавник от подобен ранг. Ако продължава с нелепите си внушения и клеветите спрямо мен, много е вероятно да се видим в съда", коментира Владимиров.

"Последните му интервюта бяха с нападки към мен  - със съгражданите ми сме подложени на истинска криза. Този човек посети веднъж Перник, за да казва шеги. После е посетил града един път – но никой не разбра", сподели кметът на Перник.