Лелята на загиналия на строителна площадка край АЕЦ „Козлодуй” Надка проговори за трагедията. Тя е отгледала 41-годишния Антон Георгиев от малък, заедно с тримата му братя и сестри, съобщава Нова телевизия.

„Много добро, ведро и работливо момче. Той ще ми липсва, че няма да го виждам вече. Радваше се, гордееше се, че работи. Вика ми, лельо, това съм си платил, това съм си купил. Ще вдигна къща, ще дойдеш с мен. Искаше да има къща, ето сега ще има такава отсреща...”, заяви през сълзи Надка.

Разбра се още, че вторият загинал е дошъл да работи на площадката заради по-голяма пенсия. Той щял да се пенсионира през март.В същото време един от двамата оцелели в инцидента на строителната площадка край АЕЦ „Козлодуй” – Филип, не иска да говори с никого. Той в шок и не може да говори свързани неща, съобщава Нова телевизия.

Плаче и търси по име затиснатите от металната конструкция трима свои колеги, двама от които загинаха.

„Вътре в обувките му има желязо. За да се скъса това нещо, това не е било от седянка, а от работа. Той говори несвързани неща и още не мога да разбера какво се е случило”, заяви съпругата на Филип.

Баща му пък допълни: „Казаха ми, че едно момченце е пострадало и аз разбрах, че моят син работи там. Тръгнах да видя къде е, но снаха ми каза: Ела тук, татко. Филип е тук. И почна да ме успокоява, за да не стане по-лошо.”

Разбра се още, че Филип е започнал работа, за да стегне къщата си.

Междувременно вторият оцелял е опериран и състоянието му се стабилизира.