Огромен тигър „обикаля“ в детска градина „Щастие“ в Кърджали, а най-доволни от това са малките питомци на обединеното детско заведение. Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис подари на малчуганите уникалната 3D рисунка, чийто автор е младата турска художничка Ейлем Чалъшкан от Къркларели, пише rodopi24.
На тържеството в ОДЗ „Щастие“ гостуваха още зам.-кметът Веселина Тихомирова, общинският съветник Ферди Мурад и други.
3D рисунки, изобразяващи тигър и три пингвина бяха открити символично в първия учебен ден в детските градини „Вяра, Надежда и Любов“ и „Щастие“ в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация.
Кметът на общината инж.Хасан Азис каза, че това са първите детски градини в страната, които могат да се похвалят с подобен реализиран проект. На тържествата в двете детски заведения присъстваха още зам.-кметовете на община Кърджали Веселина Тихомирова и Мюмюн Али, общинският съветник Ферди Мурад, както  и гости от родния град на художничката - Къркларери, Турция, водени от зам.-кмета Мехмед Гизер.

Рисунките се намират във фоайето на детските градини и ще помогнат на децата за разширяване на познанията им за природата и света на животните.