По време на заседание на Столичния общински съвет (СОС), пред общината излязоха 50–ина служители на звено “Център за градска мобилност” ЕООД, бившето “Паркинги и гаражи” ЕАД. Паяците им задръстиха ул. “Московска” 33.

Мотивът за протестите e, че от общинарите ще гласуват предложението на председателя на стопанската комисия Данаил Кирилов за освобождаването на един от шефовете на центъра Николай Александров. Александров преди това беше изпълнителен директор на „Паркинги и гаражи“ ЕАД.
По думите на служителката Гина Иванова техният директор е този, който е направил много от пешеходните пътеки в момента и столичани са доволни. “Той е назначил на работа 180 човека, не трябва да го махат”, гневи се подчинената му.


Според протестиращи в момента има около 160 - 180 души, които контролират паркирането в столицата. Тъй като обаче те сега не са на работа и едва ли не може да се паркира гратис. По думите на Емил Петров, който е консултант по електронното плащане на паркоместата към СО, в момента има хора, които са на работа, като не се броят тези, които са пред общината. Мотивите за освобождаване на Александров не са ясни, това било въпрос на решение на съвета, каза още той.  
Десислава Вангелова/БЛИЦ