Републиканските пътища са проходими при зимно-пролетни условия, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са преобладаващо сухи в равнинната част, а по високите места са преобладаващо мокри и на места заледени.
 Времето е преобладаващо ясно. В Добрич, Сливен, Кърджали, Варна, Шумен, Търговище, Бургас и Разград е облачно, а дъжд вали в Преслав. Видимостта навсякъде е добра. Температурите са в интервал от -11 до +5 градуса.
Автомагистрала "Тракия" е със суха, а  автомагистрала "Хемус" е с влажна пътна настилка. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета по пътя Батак-Доспат. С вериги и без ремаркета да се движат и автомобилите през проходите Петроха и Шипка и по пътя Велинград-Сърница.
Опасност от падащи камъни има на прохода Троян-Кърнаре, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата: София-Самоков, Мездра-Ботевград, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, района на Козница и в областта Боаза, Търговище.  Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
Преминаването на МПС през ГКПП е безпроблемно. /БЛИЦ