На много странна гледка се е натъкнал буден гражданин край Солниците в Бургас. Той е направил снимки от мястото, където има тръба, чийто поток се влива в морето, пише Флагман бг. 

На фотосите се вижда странна течност, която буквално пълни малкото заливче, което се е формирало покрай тръбата. Над повърхността на морето пък има жълто-бяла пяна, която се носи по водата. „Подобно нещо през живота си не съм виждал, дано не е опасно“, пише той.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас обясниха, че сигнали по този случай не са подавани. Директорката на екоинспекцията инж. Тонка Атанасова обясни в детайли за какво става въпрос.„Това са отпадните води от Солниците. Всеки път, когато започва да се вади солта, се образува остатък, който се излива в морето. Той е безопасен за здравето на хората и за самия воден басейн. Ако това не се прави, същият този отпадък трябва да остане в Атанасовското езеро, което е затворено“, обясни тя.

Инж. Атанасова уточни още, че за въпросната тръба отговарят от Басейнова дирекция „Черноморски район“, а подобни сигнали до медии са често срещано явление, тъй като хората се притесняват, че може някой умишлено и катастрофално да замърсява Черно море без знанието на институциите.