23-годишният кюстендилец Ангел Алексов е заловен на 28 август по бул. “Македония” в посока от ул. “Шести септември” към ул. “Г.С. Раковски” да управлява лек автомобил „Ауди 80” след употреба на наркотични вещества – канабис, установено по надлежния ред с техническо средство, съобщава Struma.bg.

За извършеното престъпление А. Алексов е осъден на „лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, като изпълнението на наложеното наказание се отлага за срок от три години.

Той е лишен от правото да управлява МПС за срок от 10 месеца. Младият мъж си отнесе наказанието, след като се подвел от приятели.

„Не се бяхме виждали една година, тъй като отидох в Холандия. Там започнах работа. Тук искахме да се почерпим на родна земя и белята стана”, споделил Алексов пред съда. Стоил Христов пък се признава за виновен, че на 03.08.2018 г. в гр. Кюстендил по ул. „Клокотница”, с посока на движение към ул. „Чаталджа“, е управлявал лек автомобил „Рено Лагуна” с 1,93 промила алкохол в кръвта. Той ще изтърпи наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, изпълнението на което да бъде отложено на 3 години.

Съдът му налага и наказание „лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 1 година и 5 месеца.