18-годишната Мария от Стара Загора, която уби своя изнасилвач, проговори пред Нова телевизия. Момичето разказа ужасяващи подробности за драмата, която е преживяла в кошмарния ден. Мария твърди, че е убила Фаса с ножа, който сам той е извадил.
По думите на Мария тя не е имала друга възможност. Двамата се запознали в заведението, където тя работела. Той й разказал трогателна история за проблеми с жена си и дъщеря си. Помолил я да му помогне да се сдобри с дъщеря си. Моят баща работи в Гърция, рядко го виждам и се трогнах, призна девойката. Затова се съгласила да отиде в дома му. Дори мислела, че може да стане приятелка с дъщеря му.
 

Не съм мислела, че може да ме нападне. Говорехме на вратата, аз имах нужда да отида до тоалетната, затова влязох.
 
Тогава той заключи вратата и аз се притесних. Шибна ми шамар през лицето: „Ти ще си моята жена! Никога няма да те нараня!”, крещеше той, допълни момичето.
 
Излъгах го, че съм девствена, разревах се, мислех, че ще се смили над мене. Каза, че за всичко си има първи път. Започна да ме дърпа, не можех да се боря, тъй като той беше много силен. Сърцето ми щеше да изскочи. Започнах да мисля как да се обадя на приятеля си, но телефонът ми не беше платен и нямах възможност. Тогава си казах: „Оправяш се сама! Или няма смисъл!”. По думите й тя е нанесла само една рана на насилника си. След случилото се стана ясно, че Боньо Фаса е изнасилвал и други жени.
 
Мария е подведена под отговорност за убийство при самоотбрана. Първоначалната подкрепа към нея от страна на обществото обаче намалява постепенно. Мария трябва да е 12 клас тази година, но класната й я е помолила да премине на самостоятелна форма на обучение и да не се връща в училище. Част от приятелите й вече не говорят с нея, заличили са я от социалните мрежи. Тя обаче е категорична, че ще си стъпи на краката, ще продължи да учи и няма да влезе в затвора.