Обработени са всички цистерни до ниво, което позволява по-нататъшни операции с тях. Това означава, че не всички са на 100% изпразнени, но има възможност да бъдат премествани и оттук нататък всичко, което е необходимо, за да бъдат извеждани оттук нататък. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. 
"15 фургона пътуват насам. Тази вечер ще бъдат разтоварени на място, което ще позволи след това да бъдат разположени. Продължават дейностите по обезопасявнето на къщите и на улиците. Обръщаме вниманиен а жителите, че не е безопасно да влизат още в къщите все още, докато не бъдат извършени окончателните проверки. Може да има обгазяване на ниските места, а това би било опасно", добави Бъчварова. 

"Направихме план за утрешните действия. Ако нещата вървят добре, можем да очакваме едно добро развитие на дейностите. Прокуратурата е приключила първоначалния оглед, свършила си е работата към момента и ни е разрешила да продължим с по-нататъшните действия", каза още министърът на вътрешните работи в оставка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!