Можем лесно да кажем, че чесънът е една от най-здравословните и полезни храни на планетата. Той съдържа редица здравословни хранителни вещества и може да осигури много ползи за здравето. Ето защо всеки ден трябва да консумирате чесън.


Както казахме, можете да използвате тази мощна съставка за предотвратяване и лечение на много различни здравословни проблеми, като: срещу чернодробни проблеми и заболявания, предотвратяване и лечение на плешивост, очистване на артериите и пречистване на кръвта, облекчаване на симптомите на настинка и грип, той е изключително полезен и при други респираторни проблеми и т.н.

И това е интересно - Чесънът чисти запушени артерии - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Знаете ли, че египтяните са дъвчели суров чесън, поради мощните му антибиотични и лечебни свойства, докато са изграждали пирамидите? Най-мощното съединение в чесъна е алицин. Можете да увеличите неговото действие, когато смачкате чесъна, но ще го унищожите, ако го сготвите. Ето защо трябва да го смачкате, да го оставите за 15 минути и после да го изядете. Можете да добавите малко растително масло и магданоз, за ​​да премахнете силната миризма.

Защо да поставяме чесън под възглавницата си? 
Вероятно сте чували, че някои хора слагат чесън под възглавницата си, преди да заспят - за да подобрят съня си, нали? Други хора слагат чесън в джобовете си - за добър късмет. И много хора по света разтриват тиганите и тенджерите си с този зеленчук, за да премахнат негативната енергия, с която може да са заразили храната. Ето защо трябва да опитате този прост метод.

Просто сложете чесънче в джоба си или под възглавницата си. То ще Ви помогне да спите много по-добре и ще Ви помогне да отстраните цялата негативна енергия около вас.