Ивайло А. и Михаил А., подсъдими по дело за принуда и разпространение на дрога във Варна, осъществявано в престъпна група, се споразумяха с Варненска окръжна прокуратура за ефективно наказание от година и половина "лишаване от свобода" и глоба в размер на 4500 лв., съобщиха от съда.
Варненският окръжен съд одобри постигнатото споразумение и призна вината на двамата за всяко едно от трите тежки обвинения - за участието в престъпна група, за разпространението на наркотици, за принудата, с която действали спрямо наркозависимо лице, за да го накарат да пласира дрога за тях, както и затова, че в периода 2 ноември 2007 до 14 декември същата година, при условията на продължавано престъпление, като съизвършители държали и продали на И.Н. хероин за 118 лв. За всяко едно от престъпните деяния мъжете се споразумяха за различни наказания, но на основание чл.23 от НК съдът определи те да изтърпят най-тежкото от тях - година и половина "лишаване от свобода" и глоба от 4500 лв.
Освен това наказание Михаил ще изтърпи и още 3 години затвор. Съдът му присъедини тази влязла в сила през 2004 година присъда на ВОС за идентично престъпление, в изпитателния срок на която 32-годишният мъж отново "влязъл в бизнеса". 
Ивайло и Михаил са в ареста от декември 2007 година. Одобрените от съда споразумения имат сила на влезли в сила присъди. /БЛИЦ