Южна Корея регистрира днес най-големия брой на случаи на коронавирус от месец насам, в резултат на появата на огнище на зараза в квартал с нощни клубове в Сеул, предаде Франс прес.

Страната, която през февруари беше едно от най-големите огнища на пандемията в света, е смятана за модел в борбата срещу вируса, отбелязва агенцията.

Животът започваше да възобновява нормалния си ритъм от една седмица, но този уикенд Сеул, съседната провинция Кьонги-до и близкият град Инчон наредиха затварянето на клубове и барове, опасявайки се от втора вълна от заразяване.

Днес Южна Корея съобщи за 35 нови случая, с което общият брой на заразените в страната достигна 10 909, според корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Кметът на Сеул съобщи в Туитър, че до днес сутринта са установени 85 заразени, които са контактували с 29-годишен мъж, дал положителна проба за коронавирус, след като в началото на май посетил пет нощни заведения в квартал Итеуон. Столичните власти призоваха всички, които са посещавали квартала през последните две седмици, да си направят тестове. Здравните власти се опитват да открият "хиляди хора", посещавали въпросните нощни заведения.