Жорж Башур взриви мрежата с думите си. След като съпругата му - певицата Емилия направи покъртително обръщение към всички българи заради извънредното положение, певицата бе нападната от хейтъри. 

Бизнесменът реши да застане зад позицията на жена си, която преди дни, както БЛИЦ съобщи, проговори за смъртта на сина му Феди и дори призна на кого ще дари бъбрек. 

Башур реши да подкрепи изгората си и гражданската й позиция. Ето какво написа той в профила си в социалната мрежа:

"Искам да изразя подкрепата си към моята съпруга, че имаше смелостта да излезе с лицето си и да изрази своята гражданска позиция. Такава, каквато я смята за правилна и отговорна. 

Прочетох доста нападки към нея. Затова изказвам мнението си по този начин. Емилия можеше и да си замълчи, да се скрие. Но така нямаше да е Емилия. И тя остана без работа, както много други хора.

И тя се притеснява за родителите си и за близките си, за мен, за всички. Емилия имаше смелостта да излезе и да каже смирете се. А не: не ходете на работа.

Отправяме посланието останете си вкъщи към хората, които се разхождат по парковете, които се събират на групи, които поставят в риск другите около себе си. Към тези, които се прибират от чужбина и не спазват карантина.

Тези хора, които останаха без работа, нима не осъзнават, че колкото по-бързо свърши това извънредно положение, толкова по-бързо ще се върнат на работа.

Нима всички не искаме по-бързо да се върнем към нормалния си живот?!

И за нас е тежко, повярвайте. Абсолютно солидарни сме с всички в това трудно положение. Отговаряме за над 50 семейства и няма да ги изоставим. Това е наш дълг. Да ги подкрепим именно в момент на трудност.

Помагането и даренията не са нещо, на което е необходимо да се дава гласност. Нужно е да се опазим в тази ситуация. Докато не отмине проблемът е трудно да се мисли за решенията. За това е призивът „Останете си вкъщи!“.

Затова и Емилия реши да изкаже гражданската си позиция. Осъзнаваме, че коронавирусът създава много възможности за манипулации и превишаване на права. Но за това ще мислим след проблема. Важно е да не допускаме да се случи това, което стана в Италия. Защото после няма да можем да се възстановим.

Нека съдим грешните после и раздаваме аплодисменти на справилите се добре. Кой е помогнал, кой е бил крив и кой прав – ще решим като отмине опасността. Това е нашият призив.

Съпричастни сме към ситуацията.

Призоваваме да не правите излишни излизания, рискови действия за вас и другите. Бъдете разумни! Няма нужда от злоба и гняв. В момента много хора се нуждаят от животоспасяваща помощ, извън болните от коронавирус.

Защо не говорим за тях? За хората с нужда от постоянно лечение. Говорим само за пари. Успокоявам ви, че и на нас не ни е лесно. Изобщо. Запазете злобата и хейта за след това, ако още имате нужда от това. Разум, смирение и търпение. Бъдете здрави!"