"Защо трябва да вярваме на Цветан Василев, който от две години седи в Сърбия. Той не е тук, от къде има тази информация. Един човек, който се издирва, не мислите ли, че трябва да дойде в страната си и да даде обяснения. Това запита в ефира на Нова телевизия министърът на вътрешните работи и вицепремиер на страната Румяна Бъчварова по повод последното интервю на банкера.
"Той твърди, че е лъжа, че определен човек действа от негово име, ама иначе било истина, че този същият човек, действа от името на премиера. Защо трябва да вярваме на човек, който измами толкова много българи. Нека да заповяда господин Василев и да поиска да му дадем статут на защитен свидетел", заяви министърът.
 

Тя добави, че той е ограбил държавата и е излъгал толкова много хора. "Нека той дойде и лично направи тези изявления. Ако наистина иска да излезе цялата истина, нека да дойде и да каже. Може да посочва конкретни имена, но не и конкретни доказателства", заяви тя.
 
"Не мога да ви кажа ДПС коя кандидатура за президент би подкрепила. ГЕРБ няма официален кандидат. Не може да ме карате да коментирам решението на партия, в която не участвам. Нямам информация да са водени преговори с ДПС" отсече Бъчварова.
 
Тя проговори и дали тя може да е кандидатурата на ГЕРБ: "Не мога да ви отговоря сега, защото няма такъв разговор с мен. Това е съвсем различен разговор и не мисля, че ще се случи с мен, защото има по-подходящи кандидати. Всеки ден може да произведе огромен скандал, затова отлагаме огласяването на кандидатурата. Най-голямата лъжа и клевета, която съм чула напоследък за себе си, е моята съпричастност към сделката с царските имоти. БСП си позволяват да размахват лист с моя подпис, ама аз подписвам по 150 неща на ден. Не разбирам защо толкова безогледно се лъже и се клевети", заяви Бъчварова.
 
"Нямам информация за точка за подкрепа на кандидатурата на Кристалина Георгиева на заседанието утре, нито знам да се водят дебати при нас на тази тема. Иначе до този момент представянето на госпожа Ирина Бокова не е убедително. Резултатите показват, че има реакция срещу тази политика. Трябва да отнесете този въпрос към външния ни министър, не питайте мен", помоли министърът.