Минаха се всякакви граници на конференцията на управляващите- насилието над журналисти и протестиращи са емблема на ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, предаде "Фокус".

"За последните 10 години много пъти сме били свидетели на посегателства срещу свободата на словото, натиск, сплашване и побой над журналисти. Вчера се минаха всякакви граници.

На официално мероприятие на управляващата партия се стигна до това да не може да се осигури сигурност на хората и върху тях да се нанася груб побой.

Има очевидни данни, че биячите са свързани или се познават с представители на ПП ГЕРБ. И двата случая - харченето на пари, извън парламента и насилието над журналисти и протестиращи са емблема на управлението на ГЕРБ и Борисов за последните години.

Многократно се погазват парламентаризмът и премиерът еднолично е разпределял средствата на всички български граждани или за оцеляване, или за партийни нужди", каза още Корнелия Нинова.

Според нея цензурата и бухалката за всеки инакомислещ не за пръв път се пускат в действие пак с тази цел - охрана на едноличната власт.

"Това са две характеристики на управлението в последните години, на което е време да се сложи край и да се започне с промяната в България", каза още Корнелия Нинова.

Ето защо БСП иска извънредно заседание на Народното събрание, което да се проведе в понеделник в 13:00 часа. От левицата днес внасят подписка за това, съобщи още лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Определяме следния дневен ред. Първо, решение на Народното събрание, с което се задължава правителството на Борисов в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета в НС във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19", заяви Нинова.

„Второ, изслушване на министър-председателя и председател на партия ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за недопустимото насилие над журналисти и протестиращи граждани вчера", каза още Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!