Бившият председател на парламента Димитър Главчев смята, че коалицията на управляващото мнозинство върви добре. Правителството прави всичко възможно и "с оглед на ситуацията, правим бързи крачки в реформите. Не смятам, че вниманието към България е само във връзка с Европредседателството. След края на председателството ще продължим по същата посока", коментира пред БНТ Главчев.

Според него няма друга посока за България и колкото по-бързо вървим, толкова по-добре, съдебната реформа е в ход, макар и да е "стъпка по стъпка". Пренесени вътрешнопартийни проблеми на БСП и "деструктивни практики" не носят политически дивидент на никого, смята той.

Коалиционното споразумение патриотите се спазва точка по точка, а при внасянето на общ Закон за вероизповеданията с БСП и ДПС, от ГЕРБ търсят максимално широк политически консенсус, защото темата е важна, обясни Главчев "Предполага се, че с тях можем да се разберем, щом сме в управляващото мнозинство. Затова търсим по-широка политическа подкрепа и смятам, че вероизповеданията е такава тема, в която трябва да се търси политически консенсус", обясни той.

"Въпросът е да има ефективно противодействие на корупцията и намаляване на бедността - каквито резултати всъщност има", коментира бившият председател на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев.