В Концепцията за ромите няма привилегии за тях. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод откритото писмо от лидера на Воля Веселин Марешки до премиера Бойко Борисов.

В писмото Марешки моли Борисов да "озапти" вицепремиера и твърди, че с концепцията на Каракачанов ромите "нито ще бъдат интегрирани, нито ще бъдат решени проблемите им чрез въвеждането на нови привилегии за тях."

"Този човек (б.р. - Марешки) преди две седмици казваше, че това е фашизъм и ксенофобия, сега казва, че е подкрепа на циганите. Това е човек, който откровено лъже не за първи път. Прави го всеки път, когато говори за мен или за ВМРО," заяви Красимир Каракачанов пред България он ер. 
 
"Никъде в тази концепция не се говори за безплатни детски градини за ромите. Говори се за безплатни детски градини за всички деца. Смятам, че детската градина е част от образователната система, а в Конституцията е записано, че образованието е безплатно и задължително до 16-годишна възраст", посочи Каракачанов. "Безплатни къщи сме щели да даваме - няма такова нещо. Казваме, че когато една община реши да дава жилища на социално слаби, изграждането на самите жилища трябва да става с труда на хората, които ще ги получат," заяви вицепремиерът.