Смятам, че има комбинирана атака срещу мен. Аз не съм постоянен член на съвета на национална сигурност заради това трябва да бъда приет. Гласовете против мен бяха на ГЕРБ, ДПС и ИТН. В крайна сметка присъствах. Това заяви в ефира на Нова ТВ министър Кирил Петков.

"Г-н Карадайъ постави въпроса кога съм се отказал от гражданството и като му беше отговорено, че не сме се събрали за това - той си тръгна. Аз чак недоумявам как Тошко каза - как не го интересуват никакви пенсии и го интересува евентуално само бежанската криза.", възмущава се служебният министър.

"Моят паспорт е предаден на канадските власти. Аз на 14 години съм го придобил автоматично заради моите родители. Според мен и Конституционният съд - чуждото гражданство е право на всеки един човек.", каза той. 

"Мойто волеизявление е от момента, в който аз съм се отказал от тяхното гражданство, а бележката от тяхна страна очаквам във всеки момент. Не знам с каква дата ще я изпратят.", призна Петков факта, че все още няма официален документ, че не е канадски гражданин.

"Аз искам да поздравя президента, защото той беше отговорният политик. Той каза че казусът с гражданството ми е работа на Конституционният съд, а ние сме се събрали да коментираме по-важни неща.", каза той.

"Аз съм изумен как всички тези партии направиха координирана атака. Мен това лично ме мотивира. Според мен  съм направил нещо значимо, щом засягам някакви интереси.", смята Петков.

"Когато приех поста, знаех, че ще има риск. Но аз много бих се радвал, ако за нашите деца политиката спре да бъде мръсна дума. Ето, сега би се отворила една врата за всички млади българи в чужбина, които биха искали да направят нещо за нашата държава.", коментира служебният министър.

"Искам да накараме народните представители да разберат колко е важна актуализацията на бюджета, защото при нова криза няма как да реагираме."

"Много се страхувам, но не за правителството, а за всички хора, които могат да останат без пари. Да, пари има, но парламента трябва да каже, да, те могат да бъдат изхарчени. Нека дебатират и направят корекции на бюджета, но нека си свършим работата.", заключи Петков.