Между либерални партньори всичко е възможно, включително и „целувка на смъртта”, която може да се окаже и „целувката на възкресението”. Това заявява зам.-председателят на ДПС Лютви Местан в коментар по повод евентуална коалиция между НДСВ и ДПС.
Лютви Местан препоръча въздържане от крайни отрицания с оглед да се спести бъдещо неудобство, съобщиха от пресцентъра на ДПС. 
В днешния си брой в. "24 часа" съобщава, че ДПС и НДСВ могат да се явят заедно на европейските избори в либерална коалиция. Тази покана отправил Ахмед Доган към Симеон Сакскобургготски  на неформална вечеря между него, царя и премиера. Присъствали и представители на партийните екипи, тъй като темата била за изборното законодателство. Срещата била на 24 февруари - преди дебатите по последния вот на недоверие. Макар и на маса, партньорите влезли в тежък спор за настояването на НДСВ за избори 2 в 1.
Ядосан от упоритостта на жълтите, Ахмед Доган обявил аргументите им за несъстоятелни и се троснал: “Ако тревогата ви е, че неубедително представяне на НДСВ в европейския вот ще се отрази на националното, този въпрос може да бъде решен в коалиционен формат”. Така дал знак, че ДПС предлага обща листа с царистите за Европарламента.
“Беше напълно сериозен. Царят се усмихна и вечерята продължи в по-приятна атмосфера”, каза присъствал.
Според друг очевидец обаче лицето на Симеон се смразило и офертата на Доган останала без отговор. Темата повече не била обсъждана.
Според запознати двамата са се видели насаме следващия уикенд извън София. В партийните централи на НДСВ и ДПС обаче и до днес не са осведомени какво точно са си казали на 4 очи Симеон и Доган.
 На нож обаче са посрещнали новината за предложението на Доган членовете на жълтото ръководство. Когато ни разказаха за въпросната вечеря и подхвърлената реплика, лицата на всички се смразиха, сподели жълт шеф.
Обща листа с ДПС не е възможна, категорични бяха вчера повечето от царистите.
“Коалиция с Доган е като целувка със смъртта”, пошегува се дори един от тях. И обясни, че ако НДСВ отиде с ДПС на евровота, няма никакви шансове след това за самостоятелно влизане в националния парламент./БЛИЦ