На 23 октомври се навършват 115 години от основаването на ВМРО. Организацията ще отбележи годишнината в редица градове в страната. В Русе гражданите ще имат възможността да посетят специално подготвената за случая изложба на стари пощенски картички от Македония от периода на Първата световна война под надслов „Голямата война – поглед зад фронта”.
На пет от възловите кръстовища в града ВМРО ще постави транспаранти с надпис „ВМРО – 115 години борба за българщината”.
Във Велико Търново в черквата „Св.Троица” във вярност към Организацията ще се закълнат новопостъпилите членове.
Във Варна местната структура организира на 23 октомври автошествие, а в събота, 25.10.2008 г., клетва на новоприетите членове в църквата "Св.Атанас".
В Стара Загора честванията ще започнат с възстановяване на табелата, указваща площад „Македония в града, а под нея ще бъде поставена плоча в памет на загиналите през Илинденското въстание. Дни преди това по повод годишнината бе представен и преиздаденият наскоро „Алманах Македония”, който представлява изключително ценна, изчерпателна и рядка сбирка на фотографии от географската област Македония до 1941г. и влизането на българските освободителни войски в Скопие.
В София организира коктейл в Централния военен клуб, на който са поканени представители на всички политически формации, социолози, политолози, видни общественици, както и кметове и общински съветници на ВМРО от цяла България. На него ще присъстват и всички от централното ръководство на Oрганизацията.
По традиция на този ден местните структури в цялата страна отбелязват деня на основането на ВМРО с поднасяне на венци и цветя и заклеват своите новопостъпили членове. /БЛИЦ