Бойко Борисов показа жест, като покани Корнелия Нинова за председател на Народното събрание, каза политическият психолог Антоанета Христова по Канал 3. "Този жест обаче бе предвидим на неуспех", каза още събеседничката на медията по повод на отказа на лидера на БСП да заеме високия пост.
Христова се спря и върху за преговорите за управленска коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти (ОП). "Европейският съюз не създава проблем за коалиция на ГЕРБ с Патриотите, доскоро те бяха приемани като умерени националисти", мотивира се тя.

"Единственият проблем е Волен Сидеров, който може да промени своята позиция", изрази опасенията си психологът. "Не е логично да се дава министерски пост, който е в пробация, и на човек за който хората се чудят как е влязъл в парламента", каза още Христова.

Относно евентуалното поемане на военното министерство от страна на Красимир Каракачанов, Христова: Той би бил добър министър.

Христова също изрази предположението, че Борисов може да поеме поста и външен министър в третия си кабинет. "Това правителство може да изкара четири години, защото участниците в него са мотивирани", категорична бе тя.