Нямам никаква представа дали има още колеги. Истината е, че нашето, моето и тяхното търпение спрямо един човек, който определя цялата политика на партията се изчерпва. В крайна сметка останахме 5. Това заяви Радостин Василев в ефира на Нова телевизия.

Ние не сме търсили брой. Ние разговаряхме за това, че ние напускаме нашата партия. Не сме търсили парламентарно мнозинство“, заяви още Василев.

По думите му гласуването в парламента вчета е било показателно, че решението му е правилно.

Той коментира и записа с разговора му с Христинка Иванова. „Никога не съм заплашвал. Освен това записът продължава много повече отколкото е изрязан от Тошко Йорданов,. Аз знаех, че има някой при нея. Исках да я успокоя, затова исках да ида при нея. Хората, които щях да пратя при нея бяха моят пиар и един стажант от моята кантора. Нали не си представяте, че министърът ще ѝ прати едни биячи“, посочи Василев.

„Тази коалиция между ГЕРБ, ДПС, Възраждане е подмяна на избора на хората“, коментира още той и припомни излизането на Тошко Йорданов излизането пред протестиращите.

„Човек, който излиза пред тълпа, която иска да го бие с голи ръце, мислите ли, че знае как се управлява държавата. Това е простащина. Не може простащината да управлява държавата. В един момент на човек търпението му се изчерпва“, коментира Василев.

"До момента на влизането в изпълнителната власт. В листите на Виктория Василева се спускаха хора от Тошко Йорданов и Слави Трифонов, които задължително трябва да влязат. Те са в МРРБ и още едно ведомство", заяви Василев.

На колегата Иво Атанасов му е забранено да коментира един определен депутат след негово изказване", призна той. Василев обаче не уточни кой е този депутат, а само спомена, че е от друга парламентарна група.

"Напълно ясно е след тези 4 дни, че ние не сме имали 12 депутати и не сме търсили. Ясно е, че моята оставка ще бъде гласувана. Ако се стигне до гласуване, то ще е за вота на недоверие, който вероятно ще мине и вървим към избори", прогнозира министърът в оставка.

По думите му ИТН в момента се разпада. "Тази партия никога повече няма да бъде част от българския парламент. Съжалявам, че съм агитирал хората. От вчера ми се обадиха 7-8 областни управители. Масово се дават молби за напускане", разкри Василев.

"В момента не знам не само моето политическото и лично бъдеще Смятам, че тези 5 мои смели колеги катализираха процесите в гражданското общество“, заяви още той.