Позорно изхвърленият от Бойко Борисов енергиен министър Трайчо Трайков ще бъде издигнат за водач на листата за Благоевград от сектата "Нова република", научи БЛИЦ.
Министър Трайчо, който бе напъден заради проваления бизнес форум в Катар, където бе засечен с бинокъл от Борисов да се препича на местния плаж, сега отново демонстрира невижданата си жажда за власт.

Трайков, който сега е говорител на "Нова република", си е избрал Благоевград, защото предишния път влезе от същия регион, но като кандидат на Реформаторския блок.

След това Трайков неуспешно се пробва за президент, но вместо кабинет на "Дондуков" 2 получи Златен скункс от "Господари на ефира".

В разгара на кампанията той бе разобличен от БЛИЦ, че е получил около 70 000 лева хонорар заради свидетелските му показания по делото, което се води срещу АЕЦ "Белене".

Вчера Трайков участва в овчедушно предаване на БНТ, където сам води разговора със себе си. По едно време Трайчо изтърси, че лидер, държавник и ръководител са различни неща. Това е напълно вярно, но Трайчо забрави да включи към въпросните термини и фактураджия, за какъвто се смята сега заради осребряването на показанията си.

Ивайло КРАЧУНОВ