България буксува на едно място, парламентът почти не работи. Това каза в ефира на Канал 3 депутатът от ДПС Танер Али.
"Искаме да видим истинското лице на ГЕРБ, да свалят маските. ГЕРБ трябва да докаже, че е европейска партия, с европейска норма на поведение. ДПС е разумна в действията си, няма популизъм в партията. Ние сме посланици на нашите избиратели, искаме законопроекти", допълни Танер Али.
 
По думите му се всява омраза и се засягат теми, които да омаловажават участието на ДПС в парламента. Танер Али коментира и исканата от партията оставка на Красимир Велчев за ксенофобски изказвания. 
 
 "ДПС е толерантна партия. Не може по този начин да се говори от голямата трибуна на българския парламент", заяви Танер Али.
 
Причината е ксенофобският език на Красимир Велчев по време на дебатите на закона за реабилитацията на репресираните лица, внесен от депутатите на движението.
 
Танер Али нито потвърди, нито отрече вероятност за иницииране на вот на недоверие към правителството от страна на ДПС.
 
"Германският избирател е разумен и знае какво може да причини участието на националисти и ксенофоби във властта. Меркел дава истински пример за демокрация в Европа като заяви, че няма да се коалира с крайно десни или леви партии", добави относно проведените парламентарни избори в Германия Танер Али.
 
"Ние не се натискаме да сме във властта. Патриотични партии с ксенофобско поведение не трябва да управляват страната. ДПС е добър партньор, щяхме да подкрепим правителство на малцинството. Не мога да кажа дали Антон Тодоров е подходящ за председател на Комисията по досиетата, защото не го познавам, нямам достатъчно наблюдения", каза още депутатът от ДПС