В петък вечерта от „Дондуков“ 2 дойде много важна новина, която ще промени политическата среда у нас в следващите дни и месеци. От президентската институция заявиха, че държавният глава е избрал шефът на Сметната палата Димитър Главчев за служебен премиер.

Той бе сред десетимата евентуални кандидати в т.нар. от Радев „домова книга“ между които можеше да избира за поста временен министър-председател на България.

Димитър Главчев, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Още преди консултациите на „Дондуков“ 2 да започнат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, от чиято партия Главчев бе години наред, разкри, че не го е виждал от много време.

Бойко Борисов, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

И въпреки това днес от 14 часа Радев ще предложи именно на Главчев да стане служебен премиер.

Румен Радев и Димитър Главчев, Снимка: Пресцентър на Президентството

Какво точно ще се случи на „Дондуков“ 2 все още никой не знае, но пожеланията към шефа на Сметната палата започнаха да валят.

Мика Зайкова, икономист - Честито! Вече имаме СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР! ТОВА  Е г-н ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ. Слава Богу, няма да е акад. Денков!

Калина Андролова, журналист - Димитър Главчев ще бъде прекрасен служебен премиер! Той е почтен, умен и е човек с достойнство.

Браво за избора на Радев! Точно се бях притеснила от наглеенето на Лена в Панорама, която взе да раздава ултиматуми към президента, че трябвало да избере Гюров. Поздравления за Димитър Главчев!

Георги Кадиев - Главчев не е лош човек, но абсолютен партиен войник на ГЕРБ.

Конфликт на интереси беше да отива в Сметната палата, конфликт на интереси е да е служебен премиер.

ГЕРБ получиха незаслужено предимство. Техният премиер ще предлага вътрешен министър, неговият вътрешен министър ще прави изборите.

За жалост ще усетим на наш гръб колко глупави са тези промени в Конституцията.

Пенка Александрова - Дано да дадат възможност на Димитър Главчев да се върне отново, като шеф на Сметната палата, че иначе ще заносят свестен човек, за нищо.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ/СДС - Димитър Главчев има отношение към културата. Затова съм спокоен и сигурен, че ще бъде успешен министър - председател. Защото в сложни времена са нужни културни хора.

Ивелин Николов, журналист - Лично аз имам добри впечатления от контакта си с човека Димитър Главчев.

Не е надменен, отговаря на всякакви въпроси, обича природата.

Пожелавам му да е добър и независим служебен премиер. От него зависи.

Няма да му спестя нищо, което не ми харесва.

Успех!

P.S. Главчев беше избран за шеф на Сметната палата и с гласовете на ППДБ. Ще стане служебен премиер заради инициираните от тях поправки в Конституцията. Припомням го, защото те не го помнят или се правят на новородени опозиционери.

Ивет Добромирова - Честито КОНСТИТИЦИОНАЛИСТИ РЕФОРМАТОРИ! Шапо!

Честитки заваляха и във фейсбук профила на Главчев. Там той бе споделим статус за победите на известния ни тенисист Григор Димитров.

Григор Димитров

Под него се появиха следните коментари:

„Поздравления за премиерския пост! Успех!“ – пише Катерина Добрева.

„Честито, г-н Главчев! Убедена съм, че ще бъдете достоен премиер, така, както сте достоен и почтен човек! Здраве и успех!“ – сподели Ели Димова.

„Честито, Г-н Главчев! Желая Ви успех и много късмет! Бог да Ви благослови и да ви закриля!“ – е мнението на Християна Иванова.

„Поздравления за премиерския пост! Успех!“ – пише Евгения Станинска.

„Искрено се надявах точно на Вас, г-н Главчев да се падне избора за нов Премиер на България. Вие сте олицетворение на почтеност, принципност и дипломатичност в политиката! 

На фона на досегашният управляващ на тази позиция, Вие ще сте глътка свеж въздух и оправдана вяра в очакване за нещо по-добро в тази институция! 

Бог да е с Вас! И нека, наистина се случи промяната! Успех за всички ни!“ – сподели пък Красимира Матнова-Кънева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук