Във форма съм, възстановявам се много добре след битовата контузия, която ме сполетя в началото на септември. Това увери кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в сутрешния блок на bTV. Тя беше категорична, че ще се възстанови за началото на предизборната кампания.
„Една жена и майка, каквато съм аз, безспорно би внесла малко по-меки нотки в през институция”, коментира тя прословутата формулировка по неин адрес за „майка на нацията”.
 
„Трябва да познаваш проблемните на онези, които имат нужда от теб. По отношение на майчинския инстинкт, аз знам какво е да имат нужда от закрила. В този смисъл жените внасяме един по-различен нюанс на всеки един пост, с който работим”, добави Цачева.
 
На нападките на Антон Кутев, който изтъкна, че тя е по-скоро домакиня, тя отговори, че в тях няма никакъв политически аргумент. Цачева изтъкна и огромния си политически опит като два пъти председател на Народното събрание.
 
„Естествено е мой опонент да бъде кандидатът на БСП. Доскоро лично аз се двоумях кой е точно кандидатът на БСП. В последните дни там като че ли прозира името на Илияна Йотова”, каза Цачева.
 
„От понеделник програмата ми предвижда обиколки и срещи из цялата страна”, обясни тя. Кандидатът на ГЕРБ отказа да коментира социологическите данни за предизборните нагласи на хората.
 
По отношение на критиките, че ГЕРБ са бавили до последно кандидатурите за президент и вицепрезидент, Цачева посочи: „Не сме се забавили. Екипите, които до последно бяха коментирани, всеки един от нас имаше ангажименти на постовете, които заема”. Тя увери, че е направила всичко възможно издигането на кандидатурата й да не попречи на работата на Народното събрание.
 
Цачева не избяга и от видеоклиповете, на които тя пее и играе хоро: „Да, обичам да пея. Всъщност има ли българин, който по някакъв щастлив повода не е пял? Обичам да бъда с много хора. Да, това съм аз”.