Хората са умни и няма да правят грешки на изборите. Лошото е, че колегите от АБВ лъжат и твърдят, че са лява партия. Те бяха коалиционни партньори на ГЕРБ и участваха в дясно правителство. Коя лява партия е участвала в дясно правителство? Казусът с името на коалицията на АБВ е сложен и ще видим как ще се развие той. Пак ще повторя, че по-лошото е, че от АБВ лъжат и правят пропаганда, че са лява партия. Сигурен съм, че хората ще направят правилния избор на 26 май. Ние компромис с ГЕРБ няма да направим.

Това заяви в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия депутатът от БСП Красимир Янков по повод скандалите с АБВ за името "Коалиция за България".

Той говори и по темата за скандалите с апартаментите и напрежението в Габрово. "Вече месец ни занимават с информация за жилището на някой си. Според мен трябва да има проверка на всички политици. Трябва да има нещо като отворен ден за жилищата на политиците. Който премине тази проверка, да продължи. Който не премине проверката, да спира с проверката. Аз лично нямам притеснения за моите имоти. Друго е по-важно. Хората излязоха на улицата не заради апартаментите, а заради битовата престъпност. Виждате какво става сега в Габрово. Всички управляващи носят вина за това, че хората ги е страх за живота им и имуществото им. За случая в Габрово специално държавата не реагира по никакъв начин. Местните служители в общината са мислили за изборите и не се реагирали на струпването на хора. ДНСК, което спря строежа на "Златен век", е разрешило да изникне незаконен град до Габрово и не само там. Битовата престъпност и етническото напрежение е тема за КСНС. Това е темата, която извади хората на улицата. Това е темата, която е опасна за националната сигурност", категоричен беше Янков.

"Аз лично ще подкрепя решението на партията. За мен в неделя ще има разминаване между мнението на ръководството и това на партията и не говоря само за Сергей Станишев. Корнелия Нинова обяви, че ще се вслушва в мнението на партията, но дотук не става точно така", коментира Красимир Янков предстоящия пленум на БСП в неделя, на който ще бъде обявени имената на всички кандидати евродепутати на левицата.