Програмният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков беше изключително недоволен от решението на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз да накаже с лишаване от домакинство за 1 мач отборите на “Ботев” (Пловдив) и “Левски”.

Бареков не бе ядосан на самата Спортно-техническа комисия, а по скоро на ръководствата на “Ботев” и “Левски”, като дори ги призова да изплатят на TV7 и NEWS7 неустойка за нанесени щети.

Според програмния директор на телевизиите неговият продукт ще пострада от факта, че “Ботев” и “Левски” няма да играят следващите си мачове пред публика, а на празни трибуни.

"Няма коментар подобно нещо. Никъде в Европа не е допустимо да хвърляш ракети към противниковата агитка, това са ракети, а не камъни. Не, че да хвърляш камъни е нормално, но когато хвърляш ракети, забраната трябва да бъде доживотна за посещаване на мачове", каза Бареков.

Той поясни, че медията ще съдейства на органите на реда.

"ТV7 ще предостави всички кадри, които са необходими на полицията. Чест прави на полицаите, че с телата си застанаха между двете агитки. Сега ще произведа новина - ще настоявам неустойки от отборите на “Ботев” (Пд) и “Левски”, защото те ощетяват нашата продукция. Ние даваме мачовете с 18 камери - какво ще дават сега половината ни камери?! Празните трибуни ли?", попита Николай Бареков.

"Едно е да даваш мачове пред пълни трибуни, на които има атмосфера и играчите играят с настроение, а друго е да се излъчва на празен стадион", констатира програмният директор на ТV7 и NEWS7 в предаването "Пред банята".