Тодор Батков обеща, че името на новия стадион ще си остане същото, а именно “Георги Аспарухов”. Адвокатът разкри, че най-вероятно целият комплекс - стадионът, тренировъчните игрища и прилежащите сгради, ще носят едно име. Преговорите по въпроса с евентуалния нов основен спонсор на тима продължават.

“Вече започнахме реализацията на стадиона, която е на две фази. Започнахме премахването на сектор “А”, предстои да се направи конкурс за право на строеж, надявам се никой друг да не участва. Ще го правим на етапи. Ще направим всичко възможно за 24 май 2014 година да са готови секторите “А” и “Б”. За сектор “В” – зависи от договора с новия генерален спонсор”, заяви Батков пред БНТ.

“Вероятно ще бъде дадено допълнително име. Надявам се левскарите да ни разберат. Стадионът ще се казва както досега, а целият комплекс ще има друго име. Водим разговори с възможно най-сериозния спонсор. Водим преговори с една чужда фирма, която иска да инвестира, с правото да провежда концерти на стадиона”, каза още той.

Батков не е наблюдавал на живо взривяването на сектор “А” на 3 февруари. “Емоциите са ми в повече. Аз съм вече на 55 години и нямах сили дори да го гледам по телевизията, затова заведох малката си дъщеря на кино. Не издържах, излязох и се обадих да видя как вървят нещата.” Той разкри и кои са любимите му групи. Оказа се, че той е фен на “Куин” и “Бийтълс”.