Нека се опитаме да надникнем в хаоса в ЦСКА, да споменем няколко истини, да прочетем някои слухове, да изкажем някои съмнения и да зададем няколко въпроса.
 
Какво имаше предвид Димитър Борисов, след като обяви, че другата седмица Христо Стоичков ще получи акциите на ЦСКА с нулеви задължения? Вярно ли е, че той умишлено е пропуснал един изключително важен детайл пред медиите? Че е имал предвид не този ЦСКА, а нов клуб?  Упорито се говори, че преговорите между ЦСКА и Нефтохимик са на път да приключат благополучно и че бургазлии са се съгласили срещу 1 милион лева да си дадат лиценза на „червените”. В изказването си пред медиите днес Димитър Борисов изобщо не е имал предвид, че ще връчи на Стоичков акциите на настоящия ЦСКА. А и Ицо категорично няма намерение да ги взема. Дали наистина „титаните” са решили да обявят настоящия клуб във фалит и да се оттеглят, а Стоичков да получи властта в новия ЦСКА, който ще се пръкне благодарение на „нафтата”.
 
Последните информации от БФС обаче гласят, че Борислав Михайлов също обърнал палачинката по подобие на Гриша Ганчев. Докато беше Гришата в играта, Боби дал дума, че няма да прави никакви спънки да се създаде нов ЦСКА с помощта на Нефтохимик. От днес обаче, след като Ганчев отсече, че се оттегля, президентът на БФС запял друга песен. И я запял час-два, след като Димитър Борисов излезе и каза на всеослушание, че до една седмица Ицо ще получи ЦСКА (имайте предвид нов ЦСКА), а „Титан” няма да има никаква роля в новата формация. Стоичков бил категоричен, че ако няма нов ЦСКА, си тръгва. И че в никакъв случай не иска да се занимава с настоящия клуб, който едва крета на изкуствено дишане. Т.е. – ако Боби каже „не”, което е много вероятно, значи Ицо си отива от „Армията”. Тази вечер напънът към Михайлов е бил огромен, телефонът му прегрял, а най-много го търсили Кирил Домусчиев и Тодор Батков.
 
Тук изниква въпросът – ако все пак има нов ЦСКА, кой ще дава парите. Хубаво, Стоичков ще е собственик, ама кой ще налива финикийските знаци. До онзи ден тази роля трябваше да изпълняват Гриша Ганчев и няколко бизнесмена, достатъчно известни в спортните среди. Единият от тях бе член на Управителния съвет по времето на „Мултигруп”, а другият бе собственик на ЦСКА. Първият собственик след трансформацията на „червените” в АД през декември 1999 година. Сега, след като Гришата би отбой, дали двамата ще останат в играта и ще помогнат на Стоичков? Или пък защо не Ганчев да промени пак решението си и да се върне при Ицо? Де да знае човек, то вече какво ли не може да се очаква. Говори се, че Стоичков имал друга идея, ако се появи нов ЦСКА, да раздаде акции на феновете от цялата страна. Той ще има подкрепа от много хора, много легенди, включително и от най-успелия в момента наш футболист, родом от Благоевград, който ще дърпа конците в детско-юношеската школа. Всичко обаче това все още граничи с илюзията, защото я няма тежката дума на Борислав Михайлов. А и не се знае как ще реагира УЕФА.
 
Какво ще се случи, ако няма лиценз от Нефтохимик? Вариантите са два. Единият е „Титан” да фалира ЦСКА и клубът да започне следващия сезон от „В” група. При това положение играчите ще бъдат разпродадени или самите те ще тръгнат да напускат масове, което се очаква да се случи тези дни. Другият вариант е "Титан" да остане на „Армията”, за да чисти дълговете и да свие драстично бюджета. Втората възможност май повече граничи с химерата…
 
Това са само предположения. Твърдо решение няма. А, заговори се и друго. Стоичков нямало да води тренировката на ЦСКА в четвъртък. Не се знаело дали ще я води и в петък. Но, де да знае човек, като се събуди, може друго да реши. Не се знае и дали играчите ще останат, въпреки че след екшъните във вторник и сряда са започнали да им превеждат заплатите. Най-изнервен от всички бил… познайте кой – Мишел Платини, разбира се. Нищо чудно, ако краят не се вижда, да го видим и него я с жълт, я с някакъв друг цвят на екипа.
 
Сигурно е едно. Стоичков е обиден. Жестоко обиден. И на „Титан”, и на Гриша Ганчев, които го вкараха в една ужасяващо цинична игра. Нищо чудно Ицо да се обиди и да скочи отново на „приятеля” си Боби Михайлов, ако той спре сигурната сделка с Нефтохимик.
 
Уважаеми фенове, не си мислете, че шоуто е пред завършване. То тепърва започва!