Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обясни, че освободените седем футболисти от Стойчо Младенов няма да натоварят излишно бюджета. Босът в същото време съобщи, че заплатите в клуба ще бъдат намалени.

Както първи БЛИЦ писа, Мамади Сидибе, Брайън Хауърд, Омар Косоко, Християн Кировски, Николай Дюлгеров, Христо Мартински (юноша на клуба) и Иво Райков бяха изгонени днес. Към списъка трябва да прибавим и бразилеца Ревсон, който още преди месец бе освободен от клуба. Т.е. – общата бройка на натирените става 8.

"Няма много какво да се обяснява за освободените. Това е нормално. Една част от играчите не взеха никакво участие, не успяха да се наложат в първия отбор. Други определено разочароваха. Ще разговаряме с тях. Все още водим разговори, но нещата ще бъдат сведени до нула. Има разбиране и добро отношение с всички. Разговаряме абсолютно приятелски, те много добре знаят какво е положението, а и знаят защо са освободени. Засега няма да има други освободени, коментира Тодоров по време на тържеството, което ЦСКА организира по случай настъпващите празници.

- Не беше решаващ мачът с “Левски” за тяхното освобождаване. Част от новите футболисти ще бъдат юноши на клуба, които да попълнят бройката. За постове, на които се вижда, че имаме сериозни проблеми, ще търсим нови попълнения. В по-голямата част ще търсим свободни агенти. Ако вземем свободни агенти, това няма да ни натовари с нищо, дори напротив. Смятаме, че бюджетът за заплати ще го намалим значително. Ясно е, че ако даваме милиони ще си купим най-добрите играчи в света. Смятам, че има футболисти на прилично ниво и с прилични заплати. Кризата е в цяла Европа. Свободни футболисти има, друг неприятен момент е, че зимният трансферен прозорец обикновено е по-труден, тъй като на повечето играчи договорите им изтичат през лятото. Работим по въпроса от два месеца насам. В скоро време ще чуете и нови имена като попълнения.

Знаете, че през юли месец ситуацията беше такава, че за два дни трябваше да окомплектоваме отбор и тогава се взеха играчи, които можеха да се вземат за момента. Това бяха възможните играчи към момент.”