Александър Томов обяви, че ЦСКА официално е спасен. В типичния си високопарен стил шефът на "армейците" говори по актуални теми.

"2013 година беше годината на спасението. Това беше година на преход, но и година на възход. На 10 юли ние имахме няколко състезатели, но нямахме отбор. Нямаше подготовка, нямаше лагери. Днес отборът е в състояние да се бори за първите места в класирането. Мисля, че самият факт, че задълженията са намалени само за няколко месеца наполовина, показва възход. Управлението на дълга, отношението към кредиторите - всичко това показва едно друго управление, заяви Томов.

- Не само ще издържим, но и очаквам да имаме сериозен финансов възход в най-скоро време. Очаквам да имаме и нов генерален спонсор. Работим много силно в тази насока. И най-важното е ЦСКА да стигне до това състояние, в която заслужава да бъде. Остават ни няколко месеца. Най-важното, което искам да кажа и вече имам право, е, че ЦСКА вече е акционерно дружество. По този начин ЦСКА ще трябва да се превърне в клуб на своите фенове. Това не е правено не само в България, но и в цяла Източна Европа. Трудно е, но аз смятам, че десетки хиляди наши фенове ще закупят акции и поетапно това ще стане клуб на своите привърженици, както е Барселона, както са германските клубове, както е Арсенал, т.е. ние следваме този опит. Кога ще стане това - зависи от Комисията за финансов надзор. Утре официално цялата документация влиза в тази комисия. Това е безпрецедентно, защото означава, че клубът разследван до детайл - т.е. имаме пълна прозрачност на финансите, на приходи, разходи и дълг. Имаме много открити въпроси с бившите собственици, които се опитаха да пратят клуба във "В" група и да го фалират. Но това е мина и днес мога да кажа, че клубът е спасен, без съмнение".

Томов обърна внимание и на съдиите. "Вече сме стъпили на здрава основа и внимателно планираме всичко. Треньорите, футболистите и служителите са си получили заплатите и коледните бонуси. Бившите собственици не бяха плащали на хората в продължение на 8 месеца и това при положение, че те са много по-богати от мен и останалите ръководители на клуба", подчерта политикът.