Изпълнителният директор в оставка на ЦСКА Александър Тодоров говори пред медиите след края на общото събрание на акционерите, което се проведе днес. Той заяви, че дълговете на клуба са точно 22 870 000 лева и всякакви други суми, които се споменават, са "неграмотни спекулации".

Тодоров заяви своята позиция, че е привърженик на вариант за започване от „В” група на настоящото дружество ПФК ЦСКА АД. Вариантът с Васил Божков е само един от възможните за спасение.

„Това бе абсолютно редово Общо събрание - прие се счетоводният отчет, който трябва да се публикува, както и одиторският доклад. Направиха се промени в Надзорния съвет. В момента има един отбор ЦСКА. Тъй като има големи спекулации задълженията на ЦСКА за 22 870 000 лева към момента. Спекулации от 30,40, 50, 60 70, 80 милиона са неграмотни, извинявам се, че така се изразявам”, заяви Тодоров след общото събрание на акционерите.

„Не знам Александър Томов да е обявявал цифра от 12 милиона, аз ви казвам какви са задълженията към 31 декември 2014. В момента съществува ПФК ЦСКА АД, за мен е най-важно оздравяване на това дружество и затова говоря в последните месеци. Има си законови начини, чрез които в това дружество може да влезе синдик, да се предложи оздравителен план, да се сконтират 70% от задълженията и това дружество да започне да функционира от „В” група. Аз съм привърженик на тази идея. Всичко друго е компромис. Процесите в ЦСКА не зависят само от Ивайло и Петър Маджукови, не зависят реално от един човек. Проектът Васил Божков е един от вариантите за продължаване“, добави Тодоров.
Стефан РАЛЧЕВ/БЛИЦ