Бившият наставник на Лудогорец Ивайло Петев беше унижен от феновете на „Левски“ на пресконференцията по представянето му като треньор на „сините“. Както е известно, скрити зад тъмни очила и качулки хулигани съблякоха от гърба на 38-годишния специалист блузата и фланелката от Петев и той напусна залата гол до кръста. Кадрите на БЛИЦ TV от случая станаха световен хит, след като бяха качени в глобалната мрежа.
 
Това обаче не е първият случай, в който Ивайло Петев става жертва на физическа атака на стадион „Георги Аспарухов“. Като футболист на Литекс той отнася тупаник от Станимир Стоилов по време на мач за Купата на България през 2001 г.
 
На полуфиналите на турнира „сините“ губят с 0:4 в Ловеч, а на реванша в София побеждават с 1:0. Скандалният мач ще се помни дълго, тъй като става ясно, че вратарят на „оранжевите“ Витомир Вутов е пребит в тунела на стадиона.
 
Малцина обаче си спомнят, че Ивайло Петев е ударен от Станимир Стоилов. Това става след края на последния съдийски сигнал. Петев, който е сменен, отива към центъра на терена, за да поздрави рефера Георги Нарлев. В този момент Мъри, който е извън групата на „Левски“, нахлува на игрището и удря Петев.
 
2 май 2001 г.
Купа на България, полуфинал-реванш
 
„Левски“ - Литекс 1:0
1:0 Миодраг Пантелич (39)
(в първата среща 0:4)
 
„Левски“: Димитър Иванков, Далибор Драгич, Илиан Стоянов, Бисер Иванов, Георги Марков, Димитър Телкийски (75-Йордан Терзиев), Миодраг Пантелич (75-Чавдар Атанасов), Георги Бачев (16-Рожерио Гаучо), Георги Иванов, Константин Головской, Елин Топузаков
 
Литекс: Витомир Вутов, Живко Желев, Богдан Патрашку, Валентин Найденов, Ивайло Петев (58-Драголюб Симонович), Христо Йовов (69-Марин Петров), Николай Димитров, Кирил Николов, Валериу Ракита, Зоран Янкович (51-Стефан Юруков), Небойша Йеленкович
 
София, „Георги Аспарухов“ - 8000 зрители
Съдия: Георги Нарлев (Силистра)
Жълти картони: Телкийски, Топузаков, Иванков (“Левски“); Янкович, Желев, Симонович, Вутов (Литекс)