Най-дългоочакваният боксов мач на годината – двубоят между Кубрат Пулев и Владимир Кличко, е и най-гледаното предаване в историята на Нова телевизия. Според независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen (Mediaresearch), по време на петте рунда от срещата (00:09-00:28 часа), зрителите на Нова наброяват 1,8 милион души. Това представлява 80% от всички зрители, гледали телевизия по това време.

Със своите 1,8 милиона зрители, срещата за световната титла в тежка категория е била по-гледана от финалите на световното и европейско първенства по футбол през последните години. Това е и най-гледаното спортно предаване в България от 2007 г. насам.

От друга страна, за първи път телевизионно предаване в България регистрира 80% дял от телевизионната аудитория. Така боксовият мач записва нов рекорд сред всички телевизии в страната.

Рекордни резултати са отчетени и онлайн, в различните платформи на медийната група. По време на мача близо четвърт милион са видео гледанията на сайта на Нова в секцията „На живо”(Google Analytics).

„Присъединяваме се към чувствата, които споделя българският народ – гордост и благодарност към най-добрия ни боксьор за достойното представяне и подарените емоционални мигове. Силата и амбицията да продължи напред са достойни за уважение и възхищение. Щастливи сме, че имахме честта да излъчим този двубой и най-искрено пожелаваме на Кубрат успех в бъдещата му кариера. Вярваме, че ще бъде изключителна”, сподели Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Заедно продължаваме напред – зрителите на Нова ще имат възможност да проследят следващите срещи на Кубрат Пулев. Нова Броудкастинг Груп удължи договора си със „Зауерланд Ивентс” за телевизионно и онлайн излъчване на висококачествен професионален бокс до 2017 г. Германските промоутъри на Кубрат Пулев организират по 10 зрелищни галавечери всяка година, които през следващите три години и половина ще бъдат излъчвани у нас само в каналите на Нова Броудкастинг Груп.