Силният човек в ЦСКА Александър Томов говори по много теми, като засегна БФС и по-специално Борислав Михайлов, нападна тези, които пак опитаха да затрият ЦСКА, както и за пореден път припомни за отнетия лиценз на "армейците" през 2008 година. Бившият политик разкри, че не само Христо Стоичков е кандидат за поста на Михайлов, а има и още две кандидатури. Томов даде обширно интервю за предаването "Зона спорт" по btv:

- Реално ли е това първо място с оглед на конкуренцията на Лудогорец и "Ботев" (Пловдив)?
- Като изключим мача с Лудогорец, в който направихме индивидуални грешки, ние фактически нямаме загуба. Изпуснахме "Ботев" в София. Направихме няколко равни мача, в които заслужавахме да победим. Не е рано да се каже, че ще се борим за първото място. Рано е да се каже, че сме напълно готови.

- Имаше ли друг стимул, освен съперника "Левски"?
- Не знам дали това е повлияло, защото мачът с "Левски" винаги е стимул. Разбира се обаче, това е успокоило играчите, особено чужденците. Всички играчи вече получиха заплатите си, получиха и премии, които по принцип не се полагат по право. Даваме ги, когато отборът е в тройката, но те получиха премии за мача с Литекс, за мача с Лудогорец, за мача със Славия. Това създава допълнителна увереност в отбора. Но това не е водещото. Това са момчета, които милеят за ЦСКА.

- Добри ли бяха новините от посещението ви в Хонконг?
- Добри, но бяха силно преувеличени. С тези партньорите, които имаме в Хонконг, не е само един, нямаме спонсорски отношения или генерално спонсорство, както бе написано. Става дума за отношения на сътрудничество между водещия клуб на Хонконг и ЦСКА, за размяна на играчи, треньори, опит. При всички случаи наши играчи, двама най-вероятно, ще играят под наем в хонконгския шампион Саут Чайна от януари. Освен това предстои подписване, сближаване с един от английските грандове. Работим по това и искаме да създадем мрежа от отношения и да черпим от най-доброто зад граница.

- Чухте ли се с Лорънс Дейвис след мача с "Левски" и какви са неговите виждания?
- Прати ми имейл. Възторжен е.

- Стойчо Младенов каза, че сте спасил ЦСКА от фалит, съгласен ли сте с това мнение и смятате ли, че няма да има ново сриване?
- За сриване да говорим при това възходящо развитие е изключено. Никога не сме се сривали. И преди пет години лицензът ни бе отнет с абсолютно престъпна схема. ЦСКА не може да бъде спрян, ако има нормалност в българския футбол. Що се отнася до това кой е спасителят на ЦСКА, историята ще покаже. Аз влязох в клуба в последния момент, за да бъде спасен от фалит. Влязох в 12 без 1 минута. Когато вече бе внесена молба ЦСКА да напусне "А" група и да се създаде ЦСКА-Нефтохимик или ЦСКА-Радомир. Което щеше да е не просто трагедия, а пародия. Сега всички хвърлят вината върху бившите собственици, но аз веднага ще попитам къде бяха всички тези държавници, които спомагаха това да се случва или се правиха на разсеяни. Къде бяха тези дейци на футболния съюз, които съучастнически информираха, че най-успешният футболен клуб е във фалит и, че напуска "А" група. Всичко това не бе случайно, това бе втори пореден опит ЦСКА да бъде изваден от играта.

- Ще търсите ли нови опции за българския футбол, бихте ли подкрепили друг кандидат за ръководител на БФС?
- Ясно е, че трябват големи промени. Дали Борислав Михайлов ще може да предложи някакви промени, аз не знам. Вероятно има шанс и той ще го използва. Но той не може да остане с този Изпълком и с този стил и начин на работа. Ще напомня случая с лиценза, тогава имаше политическо и криминално вмешателство, но той остана безучастен, дори прикри тези, кото извършиха операцията. Според мен Стоичков ще се кандидатира за президент и неговата кандидатура е много любопитна, не знам каква програма ще извади, но неговата сила е, че най-популярната българска личност зад граница.

- Ще го подкрепите ли?
- Нека видим програмите. Ние ще излезем с наше виждане какво искаме да се промени. Но трябва да ви кажа още нещо. В момента поне още двама кандидати сондират мнения. Не се гласи само Стоичков за поста на Михайлов. Не мога обаче да ви кажа кои са другите.