Руската фигуристка Камила Валиева отказа да говори пред чакащите я журналисти на прибиране от Игрите в Пекин.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Фенове и журналисти я посрещнаха на летището с аплодисменти, но тя мина мълниеносно покрай тях без да каже и думичка.

След отборното състезание при фигуристите, в което руснаците спечелиха уверено, се оказа, че в допинг пробата на 15-годишната Валиева има забранени субстанации, Спортният арбитражен съд (CAS) отмени решението на МОК за забрана на участието на Валиева в състезанието - единично, но тя се провали с гръм и трясък, завършвайки 4-а, макар да водеше след първото изпълнение в кратката програма. Във волната тя направи куп грешки и остана извън медалите.

Разследването на CAS продължава и руснаците могат да се окажат без титлата.

Само за времето на провеждането на Олимпиадата в Пекин феновете на Валиева в социалната мрежа Instagram се увеличиха от 208 000 на 960 000 души и продължават да растат.

Президентът на МОК Томас Бах също не подмина темата около представянето на младата фигуристка, но акцентира върху поведението на треньорката ѝ.

"Бях много разтревожен, докато го гледах по телевизията", каза Бах, добавяйки, че 15-годишната Валиева е била посрещната хладно от треньорите си след катастрофалното изпълнение на волната й програма, след което тя завърши четвърта и се размина с медал.

След като видимо разстроената фигуристка завърши съчетанието си, известната с взискателността си треньорка Етери Тутберидзе неколкократно попита тийнейджърската: "Защо го допусна?".

"Докато гледах как тя беше приета от най-близкото обкръжение, ме побиха тръпки", коментира още той.